Centre Medicale

Tork, parteneul ideal pentru centre de sanatate, spitale, clinici, unde curatenia si igiena sunt puncte indispensabile.

Citeste mai mult

Tork si afacerea ta

Principalul factor de reusita in afaceri sunteti chiar dumneavoastra atunci cand reusiti sa impuneti si sa pastrati un standard ridicat.

Citeste mai mult

Igiena in gradinite si scoli

Regulile de igiena nu doar protejeaza copilul impotriva infectiilor, ci il invata elementele ingrijirii personale. Sa inveti copilul bazele unei igiene corecte este foarte important pentru sanatatea si curatenia lui.


Cei mai predispusi la infectii sunt copiii iar acestea pot avea consecinte negative intreaga viata.

In mod special este importanta pastrarea unei igiene corecte la copiii mici, prescolari si cei din scoala primara, mai ales spalatul mainilor, deoarece ei petrec foarte mult timp in contact apropiat in clasa, impartind totul, de la obiecte pana la germeni. Este de asemenea, foarte importanta educarea personalului din gradinite cu privire la o buna igiena si implicit la reducerea infectiilor.

Pentru a gasi solutii usor de aplicat in aceste institutii, echipa Tork din Suedia a initiat un studiu pilot in doua gradinite regionale, situate aproape de Goteborg. Studiul a fost realizat in stransa colaborare cu Institutul suedez pentru Controlul Bolilor Infectioase. Elementele-cheie ale cooperarii s-au bazat pe respect reciproc si un scop comun: reducerea raspandirii infectiilor. In cadrul gradinitelor din studiu se foloseau multe prosoape textile, care raspandesc usor bacteriile iar dozatoarele de sapun nu erau montate astfel incat sa fie usor de folosit de catre copii. Pentru a facilita capacitatea copiilor de a gestiona propria lor igiena a fost de preferat sa se utilizeze prosoape din hartie pentru maini. In plus, a existat o nevoie de adaptare a inaltimii la montarea si plasarea dozatoarelor pentru a crea confort copiilor atat din punct de vedere al functionalitatii cat si a dozarii optime a cantitatii de sapun folosite. Dupa efectuarea acestui studiu a fost necesara intocmirea unei brosuri, special conceputa nevoilor din gradinite, in care au fost cuprinse sfaturi pentru o igiena mai buna. Aceste brosuri au fost ofertite personalului care se ocupa de ingrijirea si educarea copiilor. Institutul suedez pentru Controlul Bolilor Infectioase, care are rolul de formator in igiena a folosit ulterior brasura Tork pentru a instrui personalul din gradinite. Initiativa a fost foarte bine primita, deoarece ofera solutii pentru reducerea infectiilor atat pentru personalul gradinitelor cat si pentru copii sau familiile lor.


Avand in vedere importanta igienei in viata copiilor, Romsales recomanda folosirea produselor Tork si a dispenserelor adecvate. Pentru rezultate cat mai bune, va rugam sa ne contactati si impreuna vom implementa o solutie personalizata institutiei de invatament pe care o reprezentati sau pe care copilul dumneavoastra o frecventeaza.